Hozzávalók: 16 szelethez
A tésztához:
4 tojás
8 dkg zabliszt
8 dkg xilit
1ek kakaópor
1 tk sütőpor
A krémhez:
1 tk zselatin
5 dl tejszín
3 dkg kakaópor
xilit ízlés szerint
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé min 60%-os
2 ek margarin
Elkészítés:
A tojásokat a xilittel habosra vejük majd apránként hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt 24x24 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a zselatint kevés vízben feloldjuk és félre tesszük. A tejszínt a xilittel keményre verjük majd hozzá csurgatjuk a zselatint. A kakaóport óvatosan beleforgatjuk. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, tálcára helyezzük és rákenjük a krémet. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Ezután vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és elkenjük a sütemény tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése