2012. június 18., hétfő

Diétás Rigó jancsi

Hozzávalók: 16 szelethez

A tésztához:

4 tojás
8 dkg zabliszt
8 dkg xilit
1ek kakaópor
1 tk sütőpor

A krémhez:

1 tk zselatin
5 dl tejszín
3 dkg kakaópor
xilit ízlés szerint

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé min 60%-os
2 ek margarin


 Elkészítés:

A tojásokat  a xilittel habosra vejük majd apránként hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt   24x24 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
 A krémhez a zselatint kevés vízben feloldjuk és félre tesszük. A tejszínt a xilittel keményre verjük majd hozzá  csurgatjuk a zselatint. A kakaóport óvatosan beleforgatjuk. A tésztáról lehúzzuk  a sütőpapírt, tálcára helyezzük és rákenjük a krémet. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Ezután vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és elkenjük a sütemény tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése