2012. június 3., vasárnap

Trüffel torta



Hozzávalók:26cm formához

8 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
3 dkg kakaópor
3 evőkanál olaj
néhány csepp ecet

Trüffelkrémhez:

5 dl tejszín
20 dkg étcsoki 70 %
10dkg trüffelkrémes csoki
15dkg vaj
10 dkg mascarpone
2 csomag zseletin fix 40g összesen



Díszítéshez:

tejszín,ostyarudak, bonbonok stb...

A  piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az ecetet, a lisztet, a kakaót,   majd az olajat. 26cm átmérőjű  tortaformába öntjük 180 fokos sütőbe kb 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejszínt a csokival a vajjal és a mascarponéval összemelegítjük, majd hűlni hagyjuk majd bele tesszük a zselatin fixet amikor már kenhető három lapra szeljük a piskótát és megtöltjük vele a tortát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap ízlés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése