2012. június 3., vasárnap

Oroszkrém torta


 Ezt a tortát apu szülinapjára csináltam.

Hozzávalók:22 cm formához

3x2 tojás
3x2  evőkanál cukor
3x2 evőkanál rétesliszt
fél mokkáskanál sütőpor

Ezekből piskótát sütünk 200 fokos sütőben.

Krémhez:

3 dl tej
20dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 tojássárgája
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 evőkanál limi (100% citromlé)
4 dl tejszín felverve
szükség esetén zselatin fix
ízlés szerint gyümölcs vagy mazsola



Díszítéshez:

2 dl tejszín

1 dl tejben elkeverjük a pudingport, a tojássárgájákat pedig elkeverjük a cukorral. A maradék két deci tejbe tesszük a limit és a vaníliás cukrot majd, hozzáadjuk a pudingos tejet és a tojásos cukrot és lassú tűzőn besűrítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tejszínt. Hűlni hagyjuk.
Megtöltjük vele a lapokat és ízlés szerint díszítjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése