2012. április 19., csütörtök

Raffaello torta




Hozzávalók:

A piskótához:
7 tojás
7 evőkanál barna cukor
7 süteményliszt
fél csomag sütőpor
7 evőkanál darált mandula

Elkészítés:
A fehérjét egy csipet sóval habosra verem, a cukrot hozzáadva kemény habot készítek. Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzáadom a sárgákat, majd fokozatosan a a mandulával és sütőporral elkevert lisztet is.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütöm. Majd rácsra teszem és teljesen kihűtöm.

A krémhez:
50 dkg mascarpone
400ml tejszín
2 csomag bourbon vaníliás cukor
20dkg tejpor
20dkg kókuszreszelék
1 nagy tasak zselatin fix

Elkészítés:
A mascarponét a két csomag vaníliás cukorral habosra keverem. fokozatosan hozzáadom a tejszínt, a kókuszreszeléket és a tejport. És végül hozzákeverem a zselatint is.
A tortát három lapra vágom megtöltöm a krémmel.

A díszítéshez:
250 ml tejszín
1 csomag habfixáló por
1 csomag vaníliás cukor
4-5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
A tejszínt kicsit felverem majd lassan hozzáadom vaníliás cukorral elkevert habport és kemény habot készítek. Bevonom vele a tortát kenőkés segítségével. Az oldalára nyomkodom a szeletelt mandulát és ízlés szerint díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése