2012. április 10., kedd

Puncs torta

Hozzávalók:

A piskótához:
6 tojás
12 dkg cukor
6 evőkanál rétesliszt

A puncs töltelékhez:
3 tojásból sütött piskóta
6 db babapiskóta
1dl tej
1,5 dl kávé
4 evőkanál rum
1 tojás
15 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
10dkg vaj
8dkg darált mandula
5 evőkanál sárgabarack lekvár

A mázhoz:
20dkg porcukor
pár csepp citromlé
40-50 ml víz
3-4 evőkanál piros szörp vagy pár csepp ételfesték


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem, majd felváltva hozzá keverem a lisztet és és a sárgákat. 26 cm átmérőjű kerek torta formát sütőpapírral kibélelek az oldalát vajjal kikenem és beleöntöm a piskótát. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Kiveszem a formából és kihűtöm. A 3tojásos piskótát is így készítem el de itt csak 10-12 percig sütjük.
A kisebb piskótát és a babapiskótát széttördeljük és mély tálba tesszük.Meglocsoljuk a tejjel  a rummal és a kávé felével majd jól összekeverjük, és állni hagyjuk. Ezután a tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval és a maradék kávéval. Vízfürdőben állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről hozzáadjuk a vajat, a piskótamorzsát, a diót és a baracklekvárt. Az alsó piskóta lapot megkenjük kevés baracklekvárral és rákenjük a masszát  és ráillesztjük a felső piskóta lapot jól lenyomkodjuk és hűtőszekrénybe tesszük pár órára. máz hozzávalóit összekeverjük és a torta tetejére simítjuk .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése