2012. április 21., szombat

Graham kifli vagy bagett

Hozzávalók:
3,5 dl tej
1 teáskanál barna cukor
7 g szárított élesztő
25 dkg graham liszt
25 dkg finomliszt
2 teáskanál só

Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.Kelesztő tálba tesszük a liszteket és a sót majd hozzá öntjük az élesztős tejet.Lágy de nem ragadós tésztává gyúrjuk. 1óra alatt a duplájára kelesztjük.
Kicsit átgyúrjuk a megkelt tésztát és 8-10 fele vesszük ha bagettet készítünk, ha kiflit csinálunk akkor kétfelé.
Bagett: egyenként tégla alappá nyújtjuk és feltekerjük őket vékonyan kikent tepsibe tesszük és a ferdén bevagdaljuk a tetejét késsel.
Kifli: körré nyújtjuk a tésztát majd nyolc cikkre vágjuk a és feltekerjük  a tészta másik felével is ugyanezt tesszük majd vékonyan kikent tepsibe rakjuk.
1 órán át szintén kelesztjük, majd 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése