2012. április 10., kedd

Gesztenyés tekercs

Hozzávalók 1 rúdhoz:
25dkg darált háztartási keksz
10 dkg cukor
18 dkg margarin
5 cl rum
1 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál keserű kakaópor

Krém:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg margarin
1 dl tejszín
10 dkg cukor
2 cl rum
1 teáskanál kókuszreszelék
10 dkg étcsokoládé
3 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:

A kekszet összedolgozzuk a cukorral, a margarinnal, a rummal,a kókuszreszelékkel és a kakaóporral. Majd félre tesszük.
A gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és jól összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel. majd adunk hozzá tejszínt de csak annyit hogy könnyű krémet kapjunk.
Darált keksszel megszórt nyújtó deszkán kinyújtjuk megkenjük a gesztenyés krémmel majd óvatosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük néhány órára.Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset, majd a fehér csokoládét is felolvasztjuk és dekoráljuk vele a tekercset. Hűtőbe tesszük majd ha kihűlt felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés: Sajnos kép nem készült róla, nagyon hamar elfogyott. Ha legközelebb elkészítem felteszem a képet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése