2012. április 5., csütörtök

Marcipán likőr

Hozzávalók:
5 dl zsíros tejszín
7.5 dl 3,5% tej
35dkg marcipánmassza
5 dl konyak
5 evőkanál cukor
színtelen mandula aroma ízlés szerint

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt felforraljuk. Majd bele tördeljük a marcipánt. Hagyjuk hogy felolvadjon, közben kevergessük Ha szép sima keveréket kaptunk, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha lehűlt szűrjük le, majd adjuk hozzá a konyakot, a cukrot és a mandula aromát. Töltsük üvegekbe és tegyük hűtőbe. Vigyázat nem árt néhány napon belül elfogyasztani. Kb: 2liter jön ki belőle.


Megjegyzés: Képet a napokban felteszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése