2012. május 4., péntek

Bukta

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
2 tojássárgája
6 dkg olvasztott margarin+a tetejére
5 dkg porcukor

Tölteléknek:
puding
túró töltelék
hideg krémpor (én ezt tettem bele)
vagy sűrű lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, a sárgákat a cukorral kikeverjük. Az élesztős tej nagyját a tálba öntjük a maradék tejjel felöntjük a sárgákat majd azt is hozzáadjuk a lisztet. Nagyjából összekeverjük  majd hozzáadjuk az olvasztott margarint is és jól összegyúrjuk. majd 1 órán át kelesztjük.Utána 1 cm vastagra nyújtjuk és 12 egyenlő részre vágjuk megtöltjük és feltekerjük. Kikent tepsibe szorosan egymás mellé tesszük őket, és még fél órán át kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 190c fokra megkenjük a bukták tetejét a margarinnal.Kb: 20-25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése