2012. március 5., hétfő

Aromás sütemény

Ezt a süteményt még a nagymamámtól tanultam.

Hozzávalók:

25dkg ráma
30dkg cukor
30dkg rétesliszt
3 egész tojás
2dl tej
1 csomag sütőpor
1 flakon keserű mandula aroma
10dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180c- fokra előmelegítjük.
A rámát a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot , a tejet és gépi habverővel jól elkeverjük. Ezután beletesszük a sütőport és az aromát alaposan összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát és kb:30-40perc alatt megsütjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk. amikor teljesen kihűlt felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés: Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Bármilyen aromával elkészíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése