Ezt a süteményt még a nagymamámtól tanultam.
Hozzávalók:
25dkg ráma
30dkg cukor
30dkg rétesliszt
3 egész tojás
2dl tej
1 csomag sütőpor
1 flakon keserű mandula aroma
10dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt 180c- fokra előmelegítjük.
A rámát a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot , a tejet és gépi habverővel jól elkeverjük. Ezután beletesszük a sütőport és az aromát alaposan összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát és kb:30-40perc alatt megsütjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk. amikor teljesen kihűlt felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzés: Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Bármilyen aromával elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése