Az édesség ötlete akkor jött mikor egyik kedves barátom ballagására készültünk. A kókuszkrém egy sütemény tölteléke eredetileg, és eszembe jutott hogy ha bevonom csokoládéval akkor bonbonként tálalhatom.
Hozzávalók:
5 dl tej
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
10-15dkg tej vagy étbevonó
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, levesszük a tűzről hozzáadjuk a cukrokat és a lisztet, jól elkeverjük mixerrel. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kanállal az egészet homogén masszává keverjük.
Tepsibe simítjuk. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés olajjal és a masszára öntjük. Hűtőben dermesztjük fél napot és szeletelve kínáljuk.
Megjegyzés: Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése