2012. március 12., hétfő

Ishler


Hozzávalók:
37,5 dkg finomliszt
37,5 dkg ráma
25,5 dkg cukor
22,5 dkg darált mandula
1,5 csomag sütőpor
1 evőkanál rum
fél üveg baracklekvár
Díszítéshez:
25dkg étcsokoládé (minimum: 70%-os)
cukor gyöngy
szeletelt mandula

Elkészítés:
A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a sütőporral elkevert lisztet és a rumot.
Jól összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk.Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd 6 cm átmérőjű, kerek tésztavágóval kiszúrjuk.A maradék tésztát újból összegyúrjuk, és azt is kiszúrjuk. A korongokat sütőpapírral fedett sütőlapra rakjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, 170-180c fokon 10-15 perc alatt világossárgára sütjük.A kihűlt korongokat párosával összeragasztjuk, majd olvasztott csokoládéba mártjuk majd díszítjük. Egy-két napig száraz hűvös helyen pihentetjük, ettől a sütemény finom omlós lesz.
Feketekávé mellé kínáljuk.

Megjegyzés:Ha nem szereti valaki a mandulát más dióféléből is elkészíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése