2012. március 8., csütörtök

Marcipán bonbon


Hozzávalók:

40dkg marcipán
5dkg kandírozott narancshéj
5dkg kandírozott citromhéj
25dkg étcsokoládé

Elkészítés:
 A marcipánt 36 egyenlő darabra felvágjuk, kilapogatjuk őket. Az első 18 darabot narancshéjjal, a másik 18 darabot pedig citromhéjjal rakjuk meg, majd golyókat formálunk belőle és alufóliával bevont tálcára rakjuk. Ezután hűtőbe tesszük fél órára.
A golyókba fogpálcikát szúrunk. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét néhány csepp olajjal, belemártjuk a golyókat és visszatesszük a tálcára. Ha végeztünk még legalább 1 órára vissza rakjuk a hűtőbe.

Megjegyzés:Ezt a bonbont inkább karácsonyra ajánlom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése