Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
12dkg cukor
3 evőkanál graham liszt
A töltelékhez:
25 dkg ráma
25 dkg túró
25 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
2 teáskanál reszelt citromhéj
A díszítéshez:
gyümölcs ízlés szerint
1 csomag tortazselé
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral, amikor már elég kemény a hab egyenként felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgájákat, majd kivajazott kilisztezett 26cm átmérőjű torta formába öntöm. 200 fokos sütőben 10perc alatt megsütőm. A tésztát a formában hagyom kihűlni.
A krémhez a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és tejfölt és jól kikeverjük. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, gyümölcsöt teszünk rá és a tortazselét a leírás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára. Hűtőbe tesszük egy órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése