Hozzávalók:
2 tojássárgája
2 evőkanál mustár
Kb: 2 dl olaj
2-3 evőkanál tejföl
1-2 teáskanál porcukor
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A tojássárgákat a mustárral felverjük. Először nagyon kevés olajat öntünk hozzá, (de csak annyit hogy fel is vegye különben az egész szétesik) majd egyre többet adunk hozzá közben folyamatosan verjük.Akkor jó ha az állaga olyan mint a vaj, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és a porcukrot. Rántott ételhez kínáljuk. De csinálhatunk belőle hús salátát vagy bármilyen más salátát.
Megjegyzés: Az ízesítésnél előfordulhat hogy több vagy éppen kevesebb porcukor kell a majonézbe. Ez a mennyiség kb 2-3 főre elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése