2012. március 11., vasárnap

Mogyorós-tejfölös sütemény

Hozzávalók:
50dkg liszt
60dkg porcukor
20dkg darált mogyoró
2 csomag sütőpor
2 doboz tejföl (össz:900g)
2 tojás
A mázhoz:
kakaópor ( cukros)
ráma
kevés víz

Elkészítés:
Az összes hozzávalót öntsük egy nagy tálba, majd gépi habverővel jól keverjük el. Öntsük az egészet kivajazott, kilisztezett tepsibe és tegyük be a sütőbe, 200 fokon kb: 40 percig sütjük. A mázhoz a hozzávalókat tegyük egy kisebb tálba és mikróban pár percig melegítsük, majd öntsük a sütemény tetejére. Ha kihűlt felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés: A mogyoró helyett használhatunk mákot, mandulát,diót vagy dejót is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése